SOS Bullendienst
bullen verzorging tips

VERZORGING TIPS

Handige Tips voor het warme weer
 

Laat de bull vroeg uit nog het wat fris is buiten .

Zet vers water neer en vul regelmatig bij. 

Vul een badje met water en koel de hals en nek met water als ze er niet zelf in willen.

Er zijn ook koelbanden verkrijgbaar en koelmatten.


Zorg voor voldoende schaduw in de tuin en zorg dat de bull niet te lang in de zon blijft liggen.


Maak bv bekers met water en doe wat honden brokken erin en vries dat in een heerlijke verkoelde versnapering voor de bull en een leuke bezigheid.


Je kunt ook je eigen koelband maken door een grote zakdoek in te draaien en daarin wat ijsklontjes in doen en dan om de hals vast knopen. 


Zorg dat je bull wel voldoende drinkt het eten zal wat minder zijn voor sommige bullen maar dat is niet erg als ze maar blijven drinken.


Let op voor hotspots met dit weer vooral bullen die wat minder weerstand hebben.
Ga direkt naar de dierenarts en is het zo verholpen.

----------------------------------------------------------------------------------

OVERIGE TIPS


Stronghold dit is nu vrij verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaken erg handig als je de bull wilt ontwormen en je kan hem geen pilletje toe dienen.
Dit zijn kleine tubbetjes die je in nek moet druppen en is tegen vlooien, mijten,en wormen erg makkelijk de enige nadeel dat het aan de prijzige kant is.

 

Vaak moeten bullen of andere honden een kap om wanneer ze geopereerd zijn bv in het gelaat wat voor de hond weer ongemakken mee neemt ze kunnen niet eten en drinken en slapen is ook al moeilijk.
Je hebt ook een luchtband wat om de hals gedaan wordt wat vast gezet wordt achter in de nek met klittenband, hiermee kunnen ze alles doen en de poten kunnen niet in het gelaat komen.

 

Rimpels schoonmaken, dit met een lauw washandje voorzichtig tussen de plooien schoonmaken, droogmaken met een droog washandje en vervolgens licht insmeren met zinkzalf.
Dit niet alle dagen omdat de huid geiiriteerd kan raden, schoonmaken wil ook met de handige lotion doekjes.

Warmte bultjes dit zie je meestal onder de oksels of op de buik kleine jeukerige bultjes of vlekjes.
Ik koel het af met een koud washandje daarna met een handdoek droog deppen en vervolgens even lekker poederen met baby poeder en ze verdwijnen als sneeuw in de zon.
Let wel verwar dit niet met hotspots, dan is genoodzaakt om even een bezoekje te brengen bij de dierenarts.


Ogen schoonmaken, dit kan je met gekookt water even af laten koelen en dan met een wattenschijfje het vuil van buiten naar binnen schoonmaken.Ruwe neus, dit kan je voorkomen door vaseline op de neus te smeren.Verharen dit kan je verminderen door schapenvet door het eten te mengen de vacht wordt mooi en zacht de huid wordt ook heel mooi en het verminderd het haaruitval.Teken door de hond knoflook te geven in bv zijn voedsel houd de teken tegen, natuurlijk is het ook handig om frontline te gebruiken tegen vlooien en teken.
Wanneer je de teek verwijderd met een tekentang of lasso dan het wondje goed verzorgen met Bethadine.Gescheurde voetzooltjes men kan de hond 1x inde week een haring laten eten, tevens blijkt het slikken van visolie ook goed te helpen.
Maar je kan ook de pootjes even schoonmaken met lauwwater even lekker laten badderen en vervolgens insmeren met quicksure zalf.
 Oren schoonmaken dit kan je met een een vochtig wattenstaafje ga niet in het gehoorgang.
Of maakt het schoon met een een sensitive lotiondoekje tevens kan je in de oorschelp ear cleanser spuiten even een minuutje in laten trekken en het vuil is gemakkelijk te verwijderen met een oorstaafje.
 


Warm weer, zorg dat wanneer het erg warm is dat de bull vroeg in de ochtend en wat later op de avond wordt uitgelaten.
Zorg voor een schaduw rijke omgeving, sommige bullen kunnen in de zon zo lekker liggen knorren dat ze een zonnesteek oplopen, dus hou dit in de gaten.
Zorg voor een lekker badje waar ze in kunnen poedelen er zijn ook ijsbanden te verkijgen die je om de nek van bull kunt hangen.
Er zijn ook bodycoolers te verkrijgen als de bull zijn warmte niet kan weg krijgen.
Maar de bull in de zon heeft rust nodig dus lekker zijn gang laten gaan en zorg dat hij niet te lang in de zon ligt.Rijen  met de kont op de grond dit kan wijzen dat de anaal klieren ontstoken zijn of over gevoelig, dit even bij de dierenarts na laten kijken het kan ook zijn dat de bull wormen heeft, dus kijk zijn ontlasting na en ontwormen.Tussenteen ontsteking, zorg dat de tenen altijd goed droog zijn na het zwemmen maar toch een ontsteking dan kan je de bull haring geven 1x in de week en de ontsteking verdwijnt.